vineri, 22 aprilie 2016

Vopsirea mai inedită a ouălor de Paşte


Hai să îţi spun prin ce metode mai creative poţi vopsi anul acesta ouăle de Paşte. Mie îmi place să experimentez tot felul de metode handmade, iar acestea mi se par chiar simplu de realizat şi vor încânta cu siguranţă familia.

·         Pentru a realiza ouă cu modele din fâşii adezive trebuie să lipeşti fâşii de bandă adezivă pe ouăle fierte (în zig-zag, în cruce sau orizontal, în funcţie de imaginaţie) şi să le laşi să stea în vopsea. După ce au prins culoare, dezlipeşte de pe ou fâşiile şi unge-l cu puţin ulei pentru luciu.

·         Dacă scrii frumos, poţi scrie pe ouăle vopsite mesaje ca „Paște fericit” sau „Hristos a înviat!”. Ai nevoie doar de un marker permanent. Dacă vrei, poţi lăsa ouăle fierte nevopsite şi doar să scrii pe ele. E şi asta o variantă interesantă.

·         Altă variantă faină pentru vopsit ouă este să înfăşori elastice de cauciuc peste un ou fiert. Scufundă-l în vopsea şi ţine-l pentru a prinde culoare. După ce s-a răcit scoate elasticele şi unge-l cu puţin ulei.


Bine de ştiut: urmează instrucţiunile de vopsire de pe plic şi adaugă puţin oţet în apă pentru ca vopseaua să prindă mai bine pe ouă. :P


Dacă vreţi să vedeţi mai multe idei inedite de vopsire a ouălor, vă recomand articolul acesta. J


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu